maanantai 28. huhtikuuta 2014

Vaaville väriterapiaa

Kun edelleen hommat on kesken (kuten edellisestä postauksesta ilmenee...) ja vielä pitäisi vappuaatoksi saada päiväkodin naamiaisiin taiottua asu, täytyy päivityksissä tyytyä johonkin jonkin aikaa sitten valmistuneeseen...

Tämän peiton neuloin viimevuoden puolella, se tuli lahjaksi ystäväni vielä silloin vatsassa asustavalle vaaville. Vaavin sukupuolesta ei ollut tietoa, ja halusin käyttää omatekemiä yllätys-pätkä-keriä pois nurkista pyörimästä. Joten tällaiseen väriyhdistelmään päädyin:


Eli, kaikki muut värit paitsi turkoosi on sellaisista jämälankakeristä, joihin olen arvalla heittänyt noin 1-1½ m pitkiä pätkiä summamutikassa arvottuja lankoja. Solmittavaa ja pääteltävää mainitsemattoman paljon. 


Ohjetta tähän peittoon ei ollut, mutta kuten kuvasta näkyy, neulottu neliöpaloista. Palat aloitettu neulomaan keskeltä, ensin ainaoikeaa 6s ja 12 kerrosta. Sitten poimittu joka reunalta silmukat, kulmissa lisätty kulmasilmukan molemmin puolin joka toinen kerros 1s.  Neulottu kunnes joka reunalla oli 24 silmukkaa, sen jälkeen pari kerrosta ainaoikeaa (lisätty edelleen silmukoita nurkissa) ja sitten päätelty. Neulottu kaikkiaan 16 palaa, jotka sitten silmukoitu yhteen... pläääh! Siinä vasta oli homma! Mutta väittäisin, että silmukointi ei enää ole tämän jälkeen ongelma!


Silmukoinnin jälkeen otettu kolme pyöröpuikkoa käyttöön, poimittu joka reunasta silmukat ja neulottu riittävästi reunusta pyörönä. Lopuksi ainaoikeaa reunaan 8 krs ja silmukat päätelty i-cord -päättelyllä punaisella langalla. Langat on noin nallen vahvuista. 
Kaikkiaan lankaa meni 340g ja kokoa tälle tuli 88 x 88 cm. 

 

Vaunupeittona on ollut ihan hirveästi käytössä talvella. Ja vaavista tuli muuten poika, eikä tainnut olla liikaa punaista poikavauvallekaan! Tästä tuli kyllä kiva. Olispa omallakin vaavilla ollu tällainen! 

Näiden värikkäiden kuvien myötä kaikille oikein riemukasta vappua!

5 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Ihana peitto!

Niina Risulainen kirjoitti...

Ihanat värit! Mulle kans.

Emma kirjoitti...

Tosi hyvännäkönen peitto!

Lankakori Sekaisin kirjoitti...

Ihanat värit!

Laura kirjoitti...

Aivan upea peitto, kaunis väriharmonia :)