tiistai 28. lokakuuta 2014

Peruspaidan uusi ilme

Ihana ompelullinen viikonloppu takana! 
Kiitos Tampereenalueen ompeluelämää ihmisille! 
Oli kertakaikkisen mahtavaa! 
Viikonlopun aikana tuli selätettyä muutama ufo, ja pari kokonaan uuttakin vaatetta valmistui. Ensimmäisenä esittelyyn pääsevät ainoat, jotka on jotenkin kohtalaisesti kuvattu.
Eli, tyttärelle peruspaitoja 
(mutta kun en tykkää tehdä "vaan peruspaitoja" pitää niihin saada joku juju, jotain minkä vuoksi se vaate ei näytä marketista ostetulta!)


Paidan malli: Formal or Fun (Ottobre 1/2013) 122 cm
omin pienin muokkauksin
Pipon malli: Baggy Loop (Ottobre 4/2013) 53 cm päänympäryksellä
Kangas: Nosh Anemone pinkki ja keltainen farkkujerseyKuvausilma oli sateinen, ja mallilla taisi pikkuisen tulla vilu. Mutta vaatteista tykkäsi, ja etenkin pipo on päiväkodissa kerännyt ihastelua. On jopa tilattu samanlainen synttärilahjaksi!Tämä paita oli kauan leikattuna, ilman "resoreita", ja mietin tovin jos toisenkin, että miten tämä paita viimeistellään. Kokeilin kaikenvärisiä resoreita, aplikointimalleja sun muita, mutta kun ei vaan sytyttänyt. Eikä oikein väritkään istuneet tyydyttävästi. Sitten viimeisenä iltana ennen viikonlopun laneja vihdoin sytytti; savanninkeltainen farkkujersey ja iso rusetti. Ja ompelukoneella tein vielä koristetikkaukset resoreiden saumanvarojen päälle. Farkkujersey on ehkä hivenen turhan paksua tuohon resorina käytettäväksi, mutta hätä ei lue lakia! Koristetikkaukset pitää saumat onneksi matalana, niin eivät sitten ärsytä loppukäyttäjää! Rusetti on kiinnitetty käsin ompelemalla, nähtäväksi sitten jää miten käy pesussa.


Toinen paita on sitten tällainen


Malli: Fall Basic raglan paita (Ottobre 4/2013) 122 cm
Kangas: Nosh Polkadots,
Näiden kellotettujen frillojen idea lähti alunperin Miiinullekko blogin ihanasta paidasta.
En kuitenkaan tykkää ommella rypytyksiä, niin päätin tehdä frillat kellottamalla. Ja voi plaah, ja plaah, alkuperäinen on niin paljon kivempi. Kellotuksella olis ehkä voinu saada ihan kivat frillat jos.
a) kellotusta olis ollu enemmän
b) frillat olis ollu kapeampia
c) frilloja olis ollu useampi
mutta,
tämä vähän väsähtänyt lopputulos on ainoa mitä kankasta pystyin taikomaan, koska


tässä on kaikki mitä tuosta kankaasta jäi jäljelle. Frillat jäi kyllä ankeiksi, mutta noidenkin taikominen edellytti hivenen tinkimistä langansuunnista sun muusta...
Mutta siitä huolimatta tyttö tykkäsi, ja hetinytvälittömästi piti saada päälle!
Ompelija itse kai on aina kriittisin arvostelijansa. Vaikka eipä silti, mähän oon ainoa, jonka päässä on ollut tietynlainen visio, ja mä oon ainoa, joka tietää miten surkeasti ollaan visiosta pielessä. Muille ihmisillehän se on vaan pilkullinen paita.Voittaja fiilis kuitenkin, ainakin tytöllä! 


3 kommenttia:

Miina kirjoitti...

Tosi kivat paidat. Minäkin koitan keksiä aina vaatteeseen jujun. :-)

Lankakori Sekaisin kirjoitti...

Hienoja paitoja olet tehnyt.

Maikki kirjoitti...

Ihan superihania paitoja! Ja kiva blogi muutenkin - liityin lukijaksesi :)